Média

Média

Nemzeti Sport online

Berkes István szerint az újra önálló Testnevelési Egyetem (TF) a világ egyik legelismertebb sporttudományi intézményévé válhat. A szakember, aki a több tucat olimpiai, világ- és Európa-bajnok, sok száz élsportoló sérülését gyógyította meg, erről négy évtizedet átölelő orvosi pályafutása kapcsán nyilatkozott.

Kossuth Rádió

A Sportkórház korábbi igazgatója, aki a szegedi egyetemi évek alatt lett első osztályú labdarúgó, majd az MTK-ban folytatta sportpályafutását. Sportorvosként először az MTK női kosárlabda együttesénél dolgozott, majd a szakmai ranglétrán egyre magasabbra lépett, s lett világszerte elismert ortopéd sebész, aki sok új eljárást először alkalmazott idehaza. Kinevezték a Sportkórház igazgatójává, most a Magyar Olimpiai Bizottság Orvosi Bizottságának vezetője, a MOB elnökségének tagja, miközben továbbra is praktizál.

Telesport.hu

Berkes István ortopéd sportorvos, egyetemi tanár szerint kulcskérdés a helyi viszonyokhoz való alkalmazkodás, a megfelelő felkészítés, a játékosok csúcsformában tartása a csütörtökön kezdődő brazíliai labdarúgó-világbajnokságon.

DIGI Sport

A TF dékánhelyettese aggódik az edzőimport miatt A DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban Szombathy Pál műsorvezető Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszóval, valamint Prof. Dr. Berkes Istvánnal, az SE-TSK tudományos dékánhelyettesével beszélgetett.